Gruppe Social angst

4/5, 11/5, 17/5, 25/5, 1/6, 8/6, 15/6, 22/6 og 17/8, 31/8 - 2018 Torsdage kl. 16.00 - 19.00 og fredage kl. 14.30 – 17.30 i Kongensgade 27, 2. sal 5000 Odense C.

Hvis du har social angst, vil det nok være angstfremkaldende, at læse om forløbet. Men livet med social angst giver ofte et anstrengt og hæmmet liv. Så ved at tage ”tyren ved hornene” og møde op her, sammen med andre, har du mulighed for at blive klogere samt at øve dig sammen med andre, der er lige så bange som du selv.

Mennesker med social angst, er i særdeleshed bange for, at andre skal tænke dårligt om dem. Vi er bange for at gøre noget ”pinligt” og vi er ofte bange for, at andre skal se at vi har angst … at andre skal se at vi rødmer, sveder, ryster og vi kan endda have frygt for at tisse i bukserne, kaste op samt andre ”katastrofalt pinlige ting”. Når vi er bange for disse ting, bliver vi for det første super fokuseret på dette, hvilket forstærker angsten og for det andet vil vi ofte undgå – dvs. vi bliver væk, vi siger måske ikke noget eller vi forbereder os grundigt inden vi siger noget – dét man kalder undgåelses- og sikkerhedsadfærd.

Mennesker med social angst har typisk meget høje krav til dem selv. Vi spekulerer over hvad vi har sagt og gjort (efterbearbejdning), hvad andre mennesker tænker om dit og dat …. og vi evaluerer altid os selv negativt! Social angst gør livet meget anstrengende, idet vi spekulerer inden vi skal noget og så bagefter igen. Social angst gør os nogle gange så hæmmede, at vi undgår væsentlige ting i livet, hvilket leder til et u-levet liv og det kan fører til tristhed og depression.

Målgruppe

Hvis du har social angst – kan du kende dig selv i ovenstående?

Baggrund

Jeg har meget ofte, i arbejdet med mennesker med social angst ønsket, at jeg kunne anbefale et sted, at arbejde med dette i en gruppe af ligesindede. Både fordi det er svært for mennesker med social angst at få øvet sig i at gøre dét, vi er bange for (hjemmearbejde) og fordi vi ofte tror, at vi er de eneste, som har det sådan. Og det passer ikke – der er rigtig mange mennesker med social angst i en eller anden grad.

Form og rammer

Kurset tager udgangspunkt i kognitiv terapi (CBT og ACT/Acceptance and commitment therapy). Der vil være undervisning i hvad angst og social angst/fobi er. Du vil arbejde med at klarlægge, hvad du selv er bange for/undgår og du vil træne dette sammen med ligesindede. Der vil være hjemarbejde mellem mødegangene.

Gruppen vil bestå af max 10 kursister i aldersgruppen 18 til 40 år. Der er tavshedspligt, idet du ikke må tale om de andre kursusdeltagere til andre mennesker - og vi skal skrive under på en tavshedserklæring. Du forpligter dig til at komme alle gange. Det er vigtig for gruppen og for dit eget udbytte.

Terapi eller kursus

Dette er terapi i gruppe men fokus udelukkende på social angst. Så vi arbejder ikke med traumer, barndom osv. Almindeligvis går man kun i terapi ét sted af gangen, for ikke at blive forvirret over forskellige tilgange. Men da dette er meget målrettet social angst, kan du godt gå i individuel terapi med andre tema et andet sted. Men tjek dette af med din psykolog/terapeut.

Hvor og hvornår

Vi vil mødes 8 gange ugentligt og 2 gange opfølgning. Det er i Kongensgade 27, 2. sal 50000 Odense C.

Kursusholder - Hvem er jeg

Jeg er psykolog (Cand.psych.aut.) og 54 år. Jeg har selvstændig praksis i Kongensgade sammen med mine kolleger. Se min hjemmeside: www.psykologdh.dk

Pris og betaling

Kurset koster 5000 kroner og det fulde beløbe skal betales inden start. Det inkluderer 10 gange samt materiale. Der vil være vand, te og kaffe når vi mødes.

Ring til mig inden tilmelding, for at afklare om kurset er noget for dig og sikre at der er plads. Hvis du ønsker at deltage sender jeg en faktura til dig. Du er først optaget på kurset, når pengene er overført.

Med venlig hilsen

Dorthe Hansen (Cand.psych.aut.)

Tlf. 28 14 34 28

Gruppe for social angst start maj 2018.